„Нови приятелства“ – проект на ДГ №153 „Света Троица“

За поредна година ДГ №153 ,,Света Троица“ в район „Илинден“ реализира свой проект , свързан с инициативата ,,София –Европейска столица на спорта 2018г.“, финансиран от Столична община по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта. Този път децата и родителите създадоха ,,НОВИ ПРИЯТЕЛСТВА“, докосвайки се до един спорт, който не присъства традиционно в детското ежедневие – конната езда.

Реализиран в партньорство с Районна администрация „Илинден“, проектът „Нови приятелства“ даде възможност на децата от втора и трета възрастови групи да посетят на 24-ти и 25-ти април конна база „Ниеса“, където под вещото ръководство на треньори и инструктори всяко дете се превърна в истински жокей и се наслади на общуването с кончетата. Тези красиви животни със сигурност умеят да направят малчуганите щастливи, защото споделят желанията на всяко дете – да гони и да се опитва да улови вятъра.

В Проекта участваха над 100 деца и още толкова родители и учители, които завинаги ще останат верни приятели и почитатели на великолепните животни.



Изработено от daskalo.com